Naast de vliegacrobatie en de air navigation race erkent FAI ook nog disciplines van luchtsporten: precisie vliegen, het meer bekende rally - toerisme vliegen en het meestal onbekende behalen van het circumnavigator diploma.

Precisie vliegen bestaat uit 3 onderdelen, vluchtplanning, vliegtest en landingsvaardigheden worden beoordeeld. Dit alles wordt gedaan door 1 enkele piloot.

Rally vliegen wordt uitgevoerd door een crew van 2 piloten. Enkele minuten voor take-off wordt een route aan de piloten opgegeven. Deze route dienen zij zo getrouw mogelijk te vliegen waarbij bepaalde voorwerpen dienen herkend te worden vanuit de lucht. Fotografie kan een onderdeel zijn de te herkennen punten. Landing tussen 2 punten maakt deel uit van de wedstrijd.

Het circumnavigator diploma wordt uitgereikt na een reis rond de wereld. Het bestaat uit één van de 4 volgende disciplines. De oostwaardse circumnavigatie, de westwaardse circumnavigatie, de pool (noord en zuid) circumnavigatie en ten slotte de non-stop circumnavigatie. Voor alle geïntresserden en avonturiers bestaat nog steeds de mogelijkheid om als eerste de pool en de non-stop uitdaging aan te gaan. Van beide disciplines is nog nooit een diploma uitgereikt.